Bio

Welkom op mijn site. Mijn naam is Joyce van der Stad en sinds 2006 ontwerp en maak ik sieraden. Tijdens mijn reizen door ZuidOost Azie, kwam ik in aanraking met zilver en edelstenen en leerde ik verschillende rijg-technieken in het sieraden atelier van Wayan Kasiarthy op Bali. Ik vind het interessant om door middel van verschillende technieken -zoals Balinese beadweaving- de vorm van een sieraad te kunnen bepalen of veranderen. Naast techniek spelen materiaal en kleuren een belangrijke rol. Ik heb een grote liefde voor edelstenen zoals saphier, robijn, smaragd, spinel en hematiet, in combinatie met Swarovski crystal.
 
Mede door het werk van mijn vader, die stads architect en kunstschilder was, bewonder ik de architectonische precisie van huizen, gebouwen, woonwijken. Daarnaast haal ik inspiratie uit verschillende muziekgenres, van Bach en Verdi tot pop en Cubaanse ritmes en uit de strakke ontwerpen van Gispen, Thonet en Bauhaus.
 
Naast mijn eigen collectie ontwerp ik ook regelmatig sieraden in opdracht, zoals een collier voor een huwelijk of oorbellen die passen bij een bepaalde outfit.
En vind ik het een uitdaging om oude kapotte sieraden te repareren of nieuw leven in te blazen.
Voor lessen en workshops is na de corona periode weer ruimte.
 
Mijn werk is onder andere te zien geweest bij:
  • Exposities in Gallerie de Pomp, 2010, 2014, 2015, 2017 en 2019
  • Kunstcentrum Haarlem 2012
  • Kerkje in Zuid Karspel 2016
  • De beeldentuin van Romee Kanis, 2014 en 2016.
  • Art Fair Decorade 2017
  • Kunstmarkten
 
 Kijk rustig rond op mijn site en stuur een berichtje als u vragen heeft.